Het repertoire van het koor Sancta Walburga

Afhankelijk van de tijd en de gelegenheid van het jaar varieert het repertoire van het koor van gregoriaans, tot middeleeuws, klassiek en modern.

Binnen het gregoriaanse repertoire zingt het koor de Ave verum, de Adoro te devote, Tantum ergo, Pater noster, Ave Maria, Victimae Pascali Laudes.

Bovendien kent het koor bijzondere middeleeuwse liederen in oud Italiaans (Troppo perde l’tempo,) of oud Galicisch-Portugees (Rosa das rosas).

In het klassieke deel van het repertoire kan men vinden: Ja ik geloof, Brüder reicht die Hand zum Bunde en Halleluja van W.A.Mozart, Offertorium en Nach der Wandlung van  F.Schubert, Singet dem Herrn van H. Schutz, Brunquell aller Güter van J.S. Bach, Lof zij God in de hoogste troon van M. Vulpius, Custodime Domine (bewerking uit de Sinfonie uit de nieuwe wereld van H. Geerlings).

Daarnaast kent het koor een wat modernere repertoire zoals de mooie Fais lever le soleil van J. Akepsimas, La passion de Jesus Christ van J. Chailley, Halleluja Sancti Spiritus van R. Peters, de Limburgse Ave Maria, de Ave Maria van Amerique  en the two pop songs You’ve got a friend and I believe.

De organist van het koor Hub Geerlings heeft, behalve het arrangeren en bewerken van het repertoire, ook een aantal liederen gecomponeerd voor het koor, die regelmatig uitgevoerd worden, zoals de hymne aan Sancta Walburga en Alleluja Domine refugium.

Het repertoire van de Kerstliederen is heel breed: behalve de traditionele Nederlandse liederen zingt het koor liederen uit vele landen en tijden, zoals Veni veni Emmanuel, Lift up your heads, In die nacht, Mary had a baby, Esta noche nace el Niño, Gaudete, So this is Christmas, Coventry Carol, Puer natus, Entre le beuf et  l'âne gris, Was soll das Bedeuten, Rudolf the red-nose reindeer.

Om het beeld compleet te maken komt hier een selectie uit de missen die door het koor gezongen worden: de Mis in G van Franssen, de Missa quarta van Moortgat, de Missa Laus Tibi Christe van Caudana, de Deutsche Messe van Schubert, de Missa pro defunctis (gregoriaans, voor begrafenissen).